Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elib.usma.ru/handle/usma/24259
Title: | Классификация продуктов NOVA. Обзор литературы |
Other Titles: | The NOVA food classification system: a literature review |
Authors: | Trifonova, Y. V. Mazhaeva, T. V. Potapkina, E. P. Трифонова, Ю. В. Мажаева, Т. В. Потапкина, Е. П. |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | ФГБОУ ВО УГМУ Минздрава России |
Citation: | Трифонова, Ю. В. Классификация продуктов NOVA. Обзор литературы / Ю. В. Трифонова, Т. В. Мажаева, Е. П. Потапкина. - Текст: электронный // Медицинское образование, наука, практика : Сборник статей X Международной научно-практической конференции молодых ученых и студентов, 22-23 апреля 2025 г. Т. 1. - Екатеринбург, 2025. – С. 764-769. |
Abstract: | The aim of the study is to examine application of the NOVA food classification system in international practice and to evaluate the impact of processed foods on human health. Цель исследования — изучить применение одной из систем классификации продуктов NOVA в международной практике и оценить влияние переработанной пищевой продукции на здоровье человека. |
Keywords: | FOOD CLASSIFICATION NOVA SYSTEM NUTRIENT PROFILING ULTRA-PROCESSED FOODS PROCESSED FOODS AND HEALTH КЛАССИФИКАЦИЯ ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ СИСТЕМА NOVA НУТРИЕНТНОЕ ПРОФИЛИРОВАНИЕ УЛЬТРАОБРАБОТАННЫЕ ПРОДУКТЫ ОБРАБОТАННЫЕ ПРОДУКТЫ И ЗДОРОВЬЕ |
URI: | http://elib.usma.ru/handle/usma/24259 |
Origin: | Медицинское образование, наука, практика : Сборник статей X Международной научно-практической конференции молодых ученых и студентов, 22-23 апреля 2025 г. Т. 1. |
Appears in Collections: | НОМУС УГМУ |
Files in This Item:
File | Size | Format | |
---|---|---|---|
USMU_Sbornik_statei_2025_185.pdf | 303,24 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.