Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elib.usma.ru/handle/usma/19856
Title: | Возрастные особенности чувствительности системы перекисного окисления липидов крови организма экспериментальных животных к альфа-токоферолу |
Other Titles: | Age chracheristics of the sensitivity of blood lipid peroxydation system to alpha-tocopherol in laboratory animals |
Authors: | Philippova, E. V. Kolomiets, О. V. Sahautdinova, R. R. Philippova, G. F. Филиппова, Е. В. Коломиец, О. В. Сахаутдинова, Р. Р. Филиппова, Г. Ф. |
Issue Date: | 2014 |
Publisher: | УГМУ |
Citation: | Возрастные особенности чувствительности системы перекисного окисления липидов крови организма экспериментальных животных к альфа-токоферолу / Е. В. Филиппова, О. В. Коломиец, Р. Р. Сахаутдинова, Г. Ф. Филиппова. - Текст: электронный // Фармация и общественное здоровье : Материалы конференции, под ред. Г. Н. Андриановой, 21 мая 2014 г. - Екатеринбург, 2014. – С. 180-185. |
Abstract: | Young laboratory animals have the imperfect system of peroxide oxidation of lipids, which is stabilized in adulthood and subjected to unbalancing in old animals. With the injection of alpha-tocopherol (vitamin E), we observed more than adequate stimulation of the system of antioxidant protection (AOP) response in adult animals, In old animals the effect is reverse. Цель исследования - выявить особенности показателей системы ПОЛ и ДОЗ крови организма лабораторных животных различных возрастов, а также влияния на их уровень а-токоферола. |
Keywords: | AGE LIPID PEROXIDATION ALPHA-TOCOPHEROL ВОЗРАСТ ПЕРЕКИСНОЕ ОКИСЛЕНИЕ ЛИПИДОВ АЛЬФА-ТОКОФЕРОЛ |
URI: | http://elib.usma.ru/handle/usma/19856 |
Origin: | Фармация и общественное здоровье : Материалы конференции, под ред. Г. Н. Андриановой, 21 мая 2014 г. |
Appears in Collections: | Материалы сборников конференций и семинаров |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
konf_sbornik_2014_043.pdf | 203,02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.