Please use this identifier to cite or link to this item: http://elib.usma.ru/handle/usma/17964
Title: Влияние соотношения изомальт:глюкоза на гигроскопичность таблеток при хранении
Other Titles: Ratio of isomalt: glucose: Influence on the hygroscopic tablets during storage
Authors: Filimonova, A. V.
Polyakov, A. S.
Gavrilov, A. S.
Филимонова, А. В.
Гаврилов, А. С.
Поляков, А. С.
Issue Date: 2012
Publisher: ГОУ ВПО «Уральская государственная медицинская академия» Министерства здравоохранения и соцразвития РФ
Citation: Филимонова, А. В. Влияние соотношения изомальт:глюкоза на гигроскопичность таблеток при хранении / А. В. Филимонова, А. С. Гаврилов, А. С. Поляков. - Текст: электронный // Фармация и общественное здоровье : Материалы ежегодной конференции. Екатеринбург, 18 апреля 2012 г. - Екатеринбург : УГМА, 2012. – С. 149-150.
Abstract: Chewing tablet is one of the most popular drug forms, especially for ascorbic acid (ascorbic asid 0,05 g; glucose, 2,0). The advantages of tablets are low price and excelled organoleptic properties. The disadvantage is the feet, that glucose powder has a high elastic properties of the particles and poorly compacted. The second disadvantage is the high wala absorption of glucose. We decided to use some amount of isomalt for improving the technological properties and efficiency through the prebiotic properties of isomalt
Цель работы: изучить влияние соотношения изомальт/глюкоза на упруго-пластические свойства смесей и гигроскопичность полученных таблеток.
Keywords: WATER ABSORPTION
ELASTIC-PLASTIC PROPERTIES OF POWDERS
ГИГРОСКОПИЧНОСТЬ
УПРУГО-ПЛАСТИЧЕСКИЕ СВОЙСТВА ПОРОШКОВ
URI: http://elib.usma.ru/handle/usma/17964
Origin: Фармация и общественное здоровье : Материалы ежегодной конференции. Екатеринбург, 18 апреля 2012 г.
Appears in Collections:Материалы сборников конференций и семинаров

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
konf_sbornik_2012_048.pdf309,63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.